Stichting

Historische

Werkgroep Beijum
Binnenkort

Zoeken

Stichting Historische Werkgroep Beijum

De Historische Werkgroep is tegelijk ontstaan met het Beijumboek uit 2012: Boeren, burgers, Beijumers. De groep bestond toen uit Janny Weender, Menno Fritsma, Theo Smit en Jaap van Leeuwen (uitgever van het boek). Menno heeft de groep verlaten, Rinus Woesthuis en Douwe van der Bijl zijn de groep komen versterken. Het bestuur van de stichting Historische Werkgroep Beijum bestaat uit vijf leden.

De stichting houdt elk jaar historische lezingen, representeert Beijum op de jaarlijkse Groninger Dag van de Geschiedenis (Groninger Archieven) en bouwt aan een historische website over Beijum en regio. Dat laatste doet ze onder andere omdat er tijdens het maken van het Beijumboek veel meer materiaal is verzameld dan in het boek kon worden opgenomen.

Daarnaast doet de werkgroep mee aan diverse andere activiteiten. Zo heeft ze in 2017 deelgenomen aan het leggen van Stolpersteine, onder andere ter nagedachtenis van de gebroeders Dijkstra die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog in Beijum zijn omgekomen (indertijd wonend aan de Beijumerweg 2-3, nu Bottemaheerd 76). Dat gebeurde in nauwe samenwerking met de Historische Vereniging gemeente Bedum.

Beijum 40 jaar

In 2017 is bij wijkcentrum Het Trefpunt aandacht gevraagd voor de viering van 40 jaar Beijum. Zij heeft deze uitdaging opgepakt en op ons advies de naam beijum40.nl aangeschaft.* Vervolgens zijn steeds meer Beijumers actief geworden om er een fantastisch feest van te maken, onder andere in de stuurgroep Beijum40, een idee van onze gewaardeerde voorzitter.

 > Lees meer